NIEUWS

28 september 2014 - BEDANKFEEST!

De Troon bij de vijver is een prachtig kunstwerk geworden, VAN VOOR en DOOR Maashees. Bij de realisatie hebben we van veel, heel veel mensen hulp gekregen. En alleen door al deze hulp was het mogelijk om zo'n prachtig eindresultaat neer te zetten.

Als dank voor iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan de Troon houden we op vrijdag 7 november een feestje. Onder het genot van een hapje en drankje blikken we samen terug op dit ontzettend mooie project.

Heb je gemozaïekt, heb je gesponsord, heb je hand- en spandiensten verricht, heb je mee gewerkt aan de onthulling, heb je.... iedereen die, op wat voor manier dan ook, geholpen heeft, is van harte welkom.

We zien jullie graag op vrijdag 7 november, vanaf 20.00 uur in de blokhut.

Tot dan!25 september 2014 - KINDEREN BASISSCHOOL KOMEN EEN KIJKJE NEMEN

Het was dinsdagochtend druk bij de Troon. De kinderen van de basisschool kwamen met hun leerkrachten een kijkje nemen. Yvette, Jacqueline, Oda, Annemie en Tiny vertelden de kinderen uitgebreid over wat er allemaal te zien is op de Troon. Zelfs het Maashese volkslied werd gezongen. Klik hier om de foto's te bekijken.
14 september 2014 - TWEE FILMPJES OP DE SITE GEPLAATST

Op de pagina Foto en film is een link naar de uitzending van de BLOS over de onthulling van de Troon toegevoegd. Van de Dr. Peelencultuurprijs waren als foto's te zien op de site, maar op die pagina is nu ook een filmpje toegevoegd. Veel kijkplezier!


7 september 2014 - WE HEBBEN GEWONNEN!

Ondanks dat we geduchte concurrenten hadden, heeft de Troon bij de vijver de Dr. Peelen Cultuurprijs gewonnen. Een prijs, beschikbaar gesteld door de Gemeente Boxmeer, voor een persoon of organisatie die een bijzondere verdienste hebben geleverd op het gebied van kunst en cultuur.

Dat we genomineerd waren was al fantastisch, maar winnen is een prachtige kroon op ons werk. Een felicitatie voor iedereen die een steentje bijgedragen heeft aan de realisatie van de troon.

Aan het winnen van de prijs is ook een geldbedrag van € 500 gekoppeld. Hiervoor gaan we een mooie bestemming zoeken. Klik hier om de foto's van de bekendmaking te bekijken.

Deze week is op de BLOS ook de reportage van de onthulling te bekijken.


1 september 2014 - DE TROON IS ONTHULD EN GENOMINEERD VOOR DE DR. PEELEN CULTUURPRIJS

De weergoden waren ons niet goed gezind, maar dat mocht de pret niet drukken. Onder grote belangstelling en in samenwerking met de fanfare, het gilde en het koor, is de Troon bij de vijver zondag 31 augustus onthuld.

Gezien de alleen maar positieve reacties kunnen we nu volmondig zeggen dat Maashees een prachtig kunstwerk rijker is geworden. Een troon waarop alle inwoners trots mogen zijn. 

Nogmaals heel veel dank aan iedereen, die op welke manier dan ook, een steentje heeft bijgedragen.

Dat wij in Maashees met iets moois neer gezet hebben is de gemeente Boxmeer ook niet ontgaan. De troon is dan ook 1 van de 3 genomineerden voor de Dr. Peelen Cultuurprijs 2014. Aanstaande zaterdag, 6 september, wordt om 17.00 uur in de Theaterzaal van Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer bekend gemaakt of wij de prijs gewonnen hebben. Iedereen is van harte welkom om bij deze bekendmaking aanwezig te zijn. 23 augustus 2014 - DE TROON IS GEPLAATST BIJ DE VIJVER EN PROGRAMMA ONTHULLING


Het is gelukt om de troon zonder beschadigingen te plaatsen bij de vijver. Ook de vissen zijn zonder problemen op de troon gezet. Een aantal inwoners heeft het geluk gehad om de troon te mogen bekijken. Hij is nu echter ingepakt om volgende week officieel onthuld te worden.

Deze week zal de bestrating gelegd worden en zullen de laatste steentjes geplakt worden. En dan is de troon klaar voor de onthulling.
Het programma van de onthulling ziet er als volgt uit:

13.30 uur      Opening met fanfare
13.40 uur      Optreden door afvaardiging van het gilde    
13.45 uur      Toespraak door de voorzitter van AG Kunst en Cultuur van de dorpsraad
13.48 uur      Lied van het koor (speciaal voor deze gelegenheid geschreven)
13.51 uur      Toespraak door de voorzitter van de werkgroep
14.00 uur      Openingsceremonie door Jacqueline en Yvette
14.15 uur      Maashees volkslied onder begeleiding van de fanfare en het koor

Na het officiële gedeelte kan de troon uitgebreid bezichtigd worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij hopen jullie allemaal te zien bij de onthulling!21 juli 2014 - BEELDEN ZEGGEN MEER DAN WOORDEN


Enkele weken geleden hebben we een filmpje gemaakt om bij diverse media ons mooie project onder de aandacht te brengen. Dit filmpje willen we uiteraard ook met jullie delen. Klik hier om het filmpje te bekijken.


Ook heeft het team van TV Land van Cuijk weer gefilmd bij de troon en is Yvette geïnterviewd. Het is een mooie reportage geworden. Klik hier om deze reportage te bekijken.6 juli 2014 - DRUKTE TIJDENS KINDERMIDDAG EN HET EINDE IS NU ECHT IN ZICHT

Het was woensdag 2 juli gezellig druk bij de Troon. De kinderen van Maashees waren uitgenodigd om nog een steentje bij te komen dragen. Niet alleen de kinderen, maar ook de mee gekomen ouders waren flink onder de indruk van de Troon. 'Ik had niet gedacht dat hij zo groot is. Dit is echt veel werk geweest. Hij is echt keimooi.' We hebben heel veel positieve reacties ontvangen. En de aanwezige kinderen en ook enkele volwassenen hebben hun kans gegrepen om ook enkele mozaïeksteentjes te plakken op de troon. Aan het foto-album zijn de foto's van deze gezellige middag toegevoegd.

En dit zullen ook voorlopig de laatste foto's zijn die gepubliceerd gaan worden. Want het einde is in zicht, we hopen deze week de laatste mozaïeksteentjes te plakken. En het eindresultaat willen we nog even geheim houden tot de onthulling van de Troon bij de vijver op zondag 31 augustus.

Via diverse kanalen zal nadere informatie verstrekt worden over de onthulling. We hopen dat jullie allemaal aanwezig zijn om het prachtige eindresultaat te komen bewonderen.

 

21 juni 2014 - WE HEBBEN DE KRANT GEHAALD EN ER IS WEER GEVOEGD


Afgelopen week werd er in twee kranten aandacht besteed aan ons project: Trompetter en de Peel en Maas. Ook buiten Maashees mag iedereen weten dat er een fantastische troon in de maak is.

En het einde van dit mooie project komt in zicht. Woensdag zijn er twee rugleuningen, zittingen, optochten en waterdraagsters ingevoegd. De derde rugleuning in zitting zijn al gemozaïekt en moeten alleen qua kleur nog wat aangepast worden omdat we hierover nog niet tevreden zijn. Het derde en laatste deel van de optocht is op de troon bevestigd, bekijk de foto's.

Vrijdag zijn de eerste woorden van het Maashese volkslied bevestigd en er wordt nagedacht over het stromende water dat op het opstapje van de troon komt. Aan dit water mogen de kinderen uit Maashees ook nog een steentje bijdragen. Zij zijn op woensdag 2 juli van 13.30 tot 15.30 uur van harte welkom bij de troon om mee te helpen bij het mozaïeken van het water.9 juni 2014 - OOK TIJDENS AFWEZIGHEID VAN YVETTE WORDT ER FLINK DOORGEWERKT


Terwijl Yvette geniet van een welverdiende vakantie wordt er gewoon doorgewerkt aan de troon. Inmiddels zijn de drie rugleuningen 'dicht', evenals twee zittingen. Het begin voor de derde zitting is gemaakt en ook de afbeeldingen van het tweede gedeelte van de optocht zijn op de troon bevestigd. En... de eerste waterdraagster is klaar!

Op het uiteinde van de drie armleuning van de troon komen waterdraagsters. Hiermee wordt verwezen naar het kunstwerk 'De waterdrager' dat gestolen werd van zijn plaats bij de vijver. De troon wordt het vervangende kunstwerk voor 'De waterdrager'. Groot verschil is dat de gestolen waterdrager een beetje eng was omdat hij geen gezicht had en de troon versierd wordt door drie kleurrijke vrouwelijke waterdragers. Het combineren van de vorm van deze waterdraagsters met de afbeelding ervan, maakte dat deze lastig te mozaïeken waren. Maar de eerste is klaar en prachtig geworden.

Omdat we van boven naar beneden mozaïeken, zijn we op een punt aangekomen dat er op de knieën of zelfs liggend op de grond gewerkt moest worden. Dat maakt het mooi mozaïeken wel een stuk lastiger. Inmiddels is het gelukt om de troon iets op te krikken, waardoor het mozaïeken wordt vereenvoudigd.


23 mei 2014 - TWEEDE RUGLEUNING KLAAR EN DE TROON IN HET NIEUWS BIJ DE BLOS

Deze week zijn de laatste mozaïeksteentjes geplakt op de rugleuning waar de kastanjeboom op staat. Bij de inwoners van Maashees is deze prachtige boom bekend als verzamelpunt voor de kinderen die naar de middelbare school fietsen. Ook op de troon staan er scholieren onder de boom. Klik hier om de foto's te bekijken.

Tijdens de nieuwsuitzending van BLOS RTV is aandacht besteed aan de troon. Heb je de uitzending niet gezien? Klik hier om het item over de troon alsnog te bekijken.

Van Jacqueline ontvingen we het bericht dat zij en Mari inmiddels in Frankrijk aan het wandelen zijn. Ze genieten volop van de indrukken die ze elke dag weer op doen. Het gaat goed met ze, maar soms zou ze toch even terug willen komen om ons een handje te helpen. Iedereen krijgt de groeten van haar!

De komende twee weken gaat ook Yvette genieten van een welverdiende vakantie. Het mozaïeken zal zoveel mogelijk doorgaan op de reguliere tijden.
17 mei 2014 - DE EERSTE AFBEELDINGEN VAN DE OPTOCHT OP DE TROON

Op de foto's van vorige week was te zien dat er gewerkt werd aan één van de drie zittingen. Deze zitting is klaar, waarna de eerste afbeeldingen van de optocht op de troon geplakt zijn. De afbeeldingen uit de optocht zijn in de laatste maanden van vorig jaar gemozaïekt op matjes. In de optocht komen afbeeldingen die te maken hebben met Maashees en dan name met de verenigingen uit Maashees. Maar in de optocht zitten ook tekeningen die de kinderen van de basisschool gemaakt hebben. 

Wil je meer foto's zien? Klik dan hier om naar het foto-album te gaan en bekijk de foto's van week 20.


2 mei 2014 - NIEUWE FOTO'S GEPLAATST


Het is inmiddels alweer enkele weken geleden dat er foto's geplaatst waren, tijd voor een update. Klik hier om te zien hoe de Troon er op dit moment uitziet. Nu de ontwerpen van de rugleuningen zo goed als klaar zijn, ligt de volgende uitdaging in het patroon voor de zittingen.

Dat de onthullingsdatum uitgesteld is betekent niet dat er rustig gewerkt kan worden. Er moet nog veel werk verzet worden. Wil jij een steentje bijdragen? Je bent van harte welkom. Klik hier voor meer informatie over de tijden waarop gemozaïekt wordt.
16 april 2014 - UITZWAAIEN JACQUELINE

Het is zover... Jacqueline en Mari gaan beginnen aan hun voettocht richting Rome. Vorige week donderdag was er een uitzwaai-borrel bij de troon. Ook hiervan zijn natuurlijk foto's gemaakt, Klik hier om deze te bekijken.

GOEIE REIS JACQUELINE EN MARI. WE ZIEN JULLIE WEER BIJ DE ONTHULLING VAN DE TROON IN AUGUSTUS!

 

11 april 2014 - WIJZIGING MOZAIEKTIJDEN


De afgelopen weken is er keihard gewerkt, vandaar dat er even een pauze ingelast wordt. Van maandag 14 tot en met maandag 21 april (tweede paasdag), zal er niet gemozaïekt worden.

Vanaf dinsdag 22 april pakken we de draad weer op. Nu de onthulling van de troon uitgesteld is, is echter besloten om het aantal dagdelen waarop gemozaïekt kan worden te verminderen. Met name om Yvette te ontlasten.

Klik hier om te zien welke dagdelen er gemozaïekt wordt.8 april 2014 - DE EERSTE RUGLEUNING IS KLAAR

Rondom Anthonius zijn de laatste steentjes geplakt, deze rugleuning is klaar! Aan de andere twee rugleuningen wordt hard gewerkt.

Vandaag is ook mevrouw v.d. Lijck een kijkje komen nemen. Zij heeft ook een steentje bijgedragen aan de troon.

Klik hier voor meer foto's.

 

 
6 april 2014 - PLAATSING TROON UITGESTELD


Al enkele weken rees het vermoeden dat het een hels karwei zou gaan worden om de Troon in april te onthullen. Al bij het starten van het project werd april als deadline gesteld vanwege de geplande voettocht naar Rome van Jacqueline. Gedurende het creatieve proces om een schitterende Troon als eindresultaat op te leveren zijn door Jacqueline en Yvette verschillende stappen gezet die extra tijd gekost hebben. Denk daarbij o.a. aan het betrekken van verschillende verenigingen en de basisschooljeugd bij het ontwerpen en mozaïeken. 

De afgelopen weken is nog keihard gewerkt door Jacqueline, Yvette en een groot aantal mozaïekers om de deadline te halen. Ondanks de tijdsdruk was iedereen het erover eens dat het mozaïekwerk kwalitatief goed moest zijn. Vorige week werd duidelijk dat in april onthullen niet haalbaar is.


Mede op verzoek van de mozaïekers is ervoor gekozen om de Troon bij de vijver te onthullen op een moment dat Jacqueline erbij kan zijn. Als initiatiefnemer en motor van dit project heeft ze dit verdiend! Besloten is om op 23 augustus de Troon te vervoeren naar zijn definitieve locatie. De officiëlle onthulling zal een week later, op 31 augustus plaatsvinden.

Dus het wordt nog even wachten tot de Troon onthuld zal worden, maar dat wachten zal zeker de moeite waard zijn!

Ondanks dat de druk van de ketel is, wordt er natuurlijk gewoon doorgemozaïekt. Daarnaast zijn vorige week vrijdag het bovenste gedeelte en de armleuningen van de Troon gevoegd. Klik hier om de foto's te bekijken.
25 maart 2014 - DE FUNDERING IS GESTORT

Afgelopen zaterdag is door Hoveniers Keuten van Loon en Bouwbedrijf Jacobs, een gat gegraven voor de fundering van de troon. Dinsdag heeft Bouwbedrijf Jacobs het beton gestort. En ondertussen wordt er gewoon door gemozaïekt. 

Klik hier om de foto's te bekijken.19 maart 2014 - DE VELE FOTO'S ZIJN VERWERKT TOT FILMPJES

Er zijn al honderden foto's gemaakt om de realisatie van de Troon bij de vijver vast te leggen en jullie o.a. via deze website op de hoogte te houden van de voortgang. Al deze foto's zijn nu per onderwerp in een filmpje samengevoegd. 

De vorderingen die op dit moment gemaakt worden met het mozaïeken op de troon zijn nog wel als foto's te bekijken, onderaan op de pagina 'Hoe ver zijn we?'

Klik hier om de filmpjes en foto's te bekijken.

            

18 maart 2014 - FOTO'S OPEN DAG EN MOZAÏEKEN OP DE TROON


Tijdens de open dag op 9 maart is er een mozaïeksteentje geplakt door de oudste inwoonster van Maashees, mevrouw Elbers.

Er wordt momenteel heel hard gewerkt door de mozaïekers om de troon in april te kunnen onthullen.

Klik hier om de foto's van de open dag en het vele werk dat daarna alweer verricht is te bekijken.

 

 
6 maart 2014 - OPEN DAG EN ARTIKEL PEEL EN MAAS

Aanstaande zondag, 9 maart, hebben we open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen bij de Troon. Het wordt mooi weer, even eruit, kom naar de Breid 2 in Maashees.

In de Peel en Maas van deze week staat weer een mooi artikel over de Troon. Klik hier om het artikel te lezen, het staat midden op de pagina.23 februari 2014 - UITBREIDING TIJDEN MOZAIEKEN EN OPEN DAG


Vanaf 24 maart worden de tijden voor het mozaïeken op de troon uitgebreid. Bij Agenda op deze website vind je de actuele dagen en tijden.

Op zondag 9 maart hebben we van 11.00 - 15.00 uur open dag bij de troon. Iedereen die belangstelling heeft, kan komen kijken hoever we zijn. Zet deze datum op je kalender en kom een kijkje nemen!

 


16 februari 2014 - MOZAIEKEN VOORTAAN BIJ DE TROON

De afgelopen weken is er ontzettend hard gewerkt om afbeeldingen te mozaïeken op matjes. Het resultaat is prachtig geworden. Dit gedeelte van de realisatie van de troon zit erop. Dat betekent dat het mozaïeken zich gaat verplaatsen van de blokhut naar de troon zelf. Met ingang van maandag 17 februari is iedereen die wil helpen mozaïeken welkom in de schuur bij Liesbeth Kersten. In de eerste week zal er gemozaïekt worden op de reguliere tijden: maandagmiddag, dinsdagochtend en donderdagavond. Deze tijden zullen binnenkort uitgebreid worden. Bij Agenda op deze website vind je altijd de actuele informatie over de mozaïek-tijden. 

In het foto-album zijn foto's geplaatst van het uitstapje dat 9 februari plaats heeft gevonden naar de troon in het Beatrixpark in Horst. Aansluitend hebben de mozaïekers de eerste steentjes gelegd op de troon. En er zijn foto's geplaatst van het mozaïeken door de kinderen van groep 6 van de basisschool. Klik hier voor de foto's.5 februari 2014 - BEZOEK TROON HORST EN ONZE EIGEN TROON

De inwoners van Maashees die aan het mozaïeken zijn, zijn uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen bij de troon in Horst. Deze troon is ook door de buurtbewoners van het Beatrixpark zelf gemozaïekt, in de zomer van 2013. Na terugkomst uit Horst wordt er ook een kijkje genomen bij onze eigen betonnen troon. Nog lang niet iedereen heeft deze in het echt gezien. Door dit uitstapje krijgen de mozaïekers een vrij goed beeld van hoe het eind resultaat er dadelijk uit moet komen zien.

Het uitstapje vind plaats op zondag 9 februari. We verzamelen om 10.30 uur bij de blokhut. Heb jij ook zin om mee te gaan? Laat het ons even weten via troonbijdevijver@gmail.com.


25 januari 2014 - MOZAïEKEN DOOR KINDEREN BASISSCHOOL

Niet alleen volwassenen zijn hard aan het werk om het mozaïekwerk op matjes klaar te krijgen. Ook kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool hebben hun steentje bijgedragen. Klik hier voor de foto's.19 januari 2014 - DE EERSTE VIS IS KLAAR!
En hij is prachtig geworden. Tijdens de verschillende mozaïekbijeenkomsten wordt hard gewerkt. Regelmatig worden er nieuwe foto's toegevoegd van deze bijeenkomsten. Klik hier om de foto's te bekijken.

Woensdag jl. is ook een groepje kinderen gestart met mozaïeken. Na een voorzichtig begin, is het ze toch gelukt om verschillende tekeningen om te zetten naar een mooi mozaïekwerk. Ook hiervan zijn foto's gemaakt. Klik hier.

Ook aan het album 'Ontwerpen op troon' zijn weer nieuwe foto's toegevoegd.

Wil jij ons komen helpen met mozaïeken? Je bent van harte welkom. Kijk elders op deze site voor meer informatie.11 januari 2014 - MOZAIEKEN WEER GESTART


Vorige week zijn we weer gestart met mozaïeken. Wil jij ook komen mozaïeken, dan ben je van harte welkom op maandagmiddag, dinsdagochtend of donderdagavond. Klik hier voor meer informatie over de data en tijden.

Op woensdagmiddag 15 januari gaan ook kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool beginnen met mozaïeken. Afhankelijk van hoe goed dit gaat lopen, bekijken we ook of we de groep uit kunnen breiden met jongere kinderen.24 december 2013 - ARTIKEL MAASDRIEHOEK

Enkele weken geleden stond er al een mooi artikel over de Troon bij de vijver in de Peel en Maas. Deze week wordt er in de Maasdriehoek aandacht besteed aan onze troon. 

Klik hier voor het artikel uit de Peel en Maas.
Klik hier voor het artikel uit de Maasdriehoek.

We gaan even met z'n allen genieten van de feestdagen. Vanaf 6 januari gaan we weer hard aan het werk om van de troon een prachtig, kleurig kunstwerk te maken. 

Wil je ook een steentje bijdragen. Je bent van harte welkom om mee te komen helpen mozaïeken. Klik hier voor meer informatie over de data en tijden.18 december 2013 - KOM JIJ OOK MOZAIEKEN?

Op donderdag 19 december vind de laatste mozaïekbijeenkomst van dit jaar plaats. Wil jij ook een steentje bijdragen aan de Troon bij de vijver? Je bent donderdag vanaf 19.00 uur van harte welkom in de blokhut. Tijdens de bijeenkomst zal ook een fotograaf van de Maasdriehoek een kijkje komen nemen.

De foto's van de mozaïekbijeenkomsten van vorige week staan ook op de site. Klik hier.

We gaan na morgen genieten van de feestdagen. Op maandag 6 januari starten we weer met mozaïeken. Klik hier voor meer informatie over de data en tijden.

In het nieuwe jaar gaat ook een groep kinderen starten met mozaïeken. Hierover binnenkort meer informatie.8 december 2013 - TROON INGEPAKT

Over enkele weken zal gestart worden met het mozaïeken op de troon. Om het werken aan de troon in elk geval qua temperatuur wat aangenamer te maken, is er zaterdag een tent om de troon gebouwd. Klik hier voor de foto's.4 december 2013 - VERVOLG MOZAIEKEN

De eerste mozaïekbijeenkomsten krijgen een vervolg, we gaan starten met het echte werk... het mozaïeken voor op de troon.

Klik hier voor de informatie die de deelnemers aan de eerste workshops hebben ontvangen.23 november 2013 - HEEL VEEL MOZAÏEKERS

Vorige week zijn er vijf workshops gegeven om de inwoners van Maashees de basis van het mozaïeken bij te brengen. Ongeveer 40 personen hebben één of zelfs meerdere workshops bezocht. Hiermee was de opkomst boven verwachting en het enthousiasme en de inzet van iedereen was geweldig.

Voor velen was de techniek van het mozaïeken nieuw, de een ging het ook wat gemakkelijker af dan de ander. We hebben in Maashees zelfs natuurtalenten!

Het animo voor de workshops en het enthousiasme van de deelnemers heeft ervoor gezorgd dat de werkgroep ervan overtuigd is dat het met het mozaïeken van de Troon helemaal goed gaat komen.

Klik hier om de foto's te bekijken.

Jacqueline en Yvette zijn inmiddels ook aan de slag gegaan met het totaal-ontwerp voor op de troon. Op de fotopagina zijn hiervan ook enkele foto's te zien.

In december zal gestart worden met het mozaïeken voor op de troon, hierover binnenkort meer!19 november 2013 - WORKSHOPS MOZAÏEKEN

In totaal hebben 33 inwoners van Maashees zich aangemeld voor de workshops mozaïeken. Gisteren en vandaag zijn de eerst workshops geweest. Klik hier om de foto's te bekijken. 

Donderdag en vrijdag volgen nog drie workshops. Wil jij ook nog aansluiten bij een workshop? Dat kan. Klik hier voor meer informatie.17 november 2013 - FILM TRANSPORT TROON

Van het transport van de troon naar Maashees is ook een filmpje gemaakt. Klik hier om het filmpje te bekijken.9 november 2013 - DE TROON IS IN MAASHEES!

Vandaag is de troon naar Maashees gekomen en zonder grote problemen bij Liesbeth Kersten in de schuur geplaatst. Het was een heel spektakel. Klik hier om de foto's te bekijken.6 november 2013 - DE TROON KOMT NAAR MAASHEES

Op zaterdag 9 november is het zover. De betonnen troon, gemaakt door Jo Hanssen (broer van Jacqueline), komt naar Maashees. Jo heeft de troon, samen met zijn zoon, gemaakt in de schuur bij hem thuis in Grubbenvorst. De troon is nu klaar voor transport en dat gaat aanstaande zaterdag dus gebeuren. Aangezien de troon een gewicht heeft van ± 7.500 kg, een diameter van bijna 3 meter en een hoogte van meer dan 3 meter is er zwaar materieel nodig. André Kremers zorgt voor het transport, voor het op- en afladen wordt een loader ingezet.

Om 9.00 uur zal de troon in Grubbenvorst op de vrachtwagen geladen worden. Naar verwachting zal de troon rond 10.00 uur in Maashees arriveren en afgeladen worden. Het is nog een hele zoektocht geweest om een tijdelijke binnenlocatie voor de troon te vinden. Schuren genoeg in Maashees, maar 's winters vollop in gebruik, niet toegankelijk voor een loader, deur te smal, deur te laag enz. enz. Maar gelukkig hebben we een mooie locatie gevonden en dat is de schuur bij Liesbeth Kersten. De troon zal hier de komende weken verder uitharden voordat gestart wordt met het mozaïeken. En als alle activiteiten volgens planning verlopen zal de troon in maart van de schuur naar zijn definitieve plaats bij de vijver verhuizen.

Ben jij benieuwd hoe de betonnen troon eruit ziet, kom dan zaterdag rond 10.00 uur een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!4 november 2013 - INTERVIEW TV LAND VAN CUIJK

Jacqueline en Yvette zijn geïnterviewd voor TV Land van Cuijk (voorheen KKN). In enkele minuten vertellen ze waarom de Troon bij de Vijver zo'n mooi kunstproject is. Klik hier om het interview te bekijken.

Aan enkele foto-albums zijn nieuwe foto's toegevoegd, o.a. foto's van de workshops op de basisschool. Klik hier om de foto's te bekijken.3 november 2013 - BEZOEK TROON BEATRIXPARK HORST

Vandaag heeft de werkgroep een bezoek gebracht aan de troon in het Beatrixpark in Horst. We kregen een hartelijk ontvangst van enkele omwonenden die mee geholpen hebben bij de de realisatie van de troon. Het was ontzettend leuk om te zien hoe trots ze allemaal zijn op het eindresultaat. En dat mogen ze ook zijn want de troon is prachtig. Klik hier om de foto's te bekijken.

Aanstaande zaterdag is het zover... dan komt de betonnen troon naar Maashees. Het tijdstip volgt nog.30 oktober 2013

De ontwikkelingen rondom de realisatie van de Troon bij de vijver volgen elkaar snel op. Op deze nieuwspagina zullen voortaan berichten geplaatst worden om jullie van alles op de hoogte te houden.

Het laatste nieuws:

  • Op 21 oktober heeft een bijeenkomst met de Vrouwenorganisatie plaatsgevonden. Een groot aantal dames heeft zich aangemeld om mee te gaan mozaïeken. We zijn erg blij met deze hulp.

  • Groep 7 en 8 van de basisschool heeft op 24 oktober een tekenworkshop gehad. Er zijn weer schitterende tekeningen gemaakt die meedingen naar een plaatsje op de troon. Klik hier om de foto's van deze workshop te bekijken.

  • En ineens stond er al een troon bij de vijver, een houten troon. Deze houten troon dient als informatiezuil om iedereen op de hoogte te houden van de stand van zaken rondom de realisatie van de echte troon. Met foto's wordt dit in beeld gebracht. Ga eens een kijkje nemen bij de houten troon. Klik hier om de foto's van het plaatsen van de houten troon te bekijken.

  • Op 28 oktober heeft Astrid van TV Land van Cuijk Jacqueline en Yvette geïnterviewd. De uitzending is waarschijnlijk nog deze week te zien, wanneer precies laten we nog weten.

  • Op 3 november bezoekt de werkgroep de troon in het Beatrixpark in Horst. Deze troon is vergelijkbaar met de troon die in Maashees komt te staan. Wil je mee? Dat kan, zorg dat je om 9.30 uur bij de houten troon bij de vijver bent. Voor vervoer wordt gezorgd.

  • Eerder dan gepland zal de betonnen troon naar Maashees komen en wel op zaterdag 9 november. Er is zwaar materieel nodig om de troon, die een gewicht heeft van 7.500 kg, te transporteren. De troon zal geplaatst worden op een binnenlocatie, hierover volgt later meer informatie. We houden jullie op de hoogte van de komst van de troon naar Maashees.

  • Omdat Jacqueline en Yvette aan de slag willen met het totaalontwerp voor het mozaïek op de troon, is het nog tot 15 november mogelijk om ontwerpen of tekeningen aan te leveren. Wil jij of jouw vereniging nog een bijdrage leveren? Neem dan z.s.m. contact op met Jacqueline of Yvette (klik hier voor de contactgegevens).